ΓΛΩΣΣΑ ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ ,ΙΣΤΟΡΙΑ , ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΟΛΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ,ΓΙΟΡΤΕΣ,ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ,

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΓΙΝΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗΣ !

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Με το πλαστικό οι φιγούρες μας φαίνονται έγχρωμες και από τις δυο πλευρές όπως επίσης  έγχρωμες φαίνονται και στον μπερντέ.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1)    Ένα φύλλο πλαστικού πάχους 0,50mm που θα βρείτε σε κατάστημα ειδών χειροτεχνίας.
2)    Ένα γυαλόχαρτο Νο240 που θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε χρώματα & εργαλεία.
3)    Ένα ψαλίδι (προφανώς θα έχετε σπίτι σας).
4)    Μαρκαδόρους ανεξήτιλους που θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
5)    Συνδετήρες μεταλλικούς που θα βρείτε σε τσαγκάριδες.
6)    Ένα λευκό χαρτί Α4 που θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
7)    Ένα μολύβι που θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
8)    Μια σβηστήρα που θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
9)    Ένα διακορευτή που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία.
10)                      Μια πένσα που θα βρούμε σε κατάστημα πουλάνε εργαλεία.



Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ:
Για να ξεκινήσουμε την κατασκευή της φιγούρας πρέπει πριν από κάθε άλλο να έχουμε το πατρόν την φιγούρας δηλαδή το προσχέδιο που θα το μεταφέρουμε στο πλαστικό για να δώσουμε την τελική όψη στην φιγούρα. Ιδέες για το σχέδιό μας μπορούμε να πάρουμε από κάποια φυσιογνωμία που είδαμε και μας έκανε εντύπωση, από κάποιο βιβλίο που είδαμε μια φωτογραφία και μας άρεσε, από την αποτύπωση μιας φιγούρας που μας εντυπωσίασε σε μια παράσταση που είδαμε ή ακόμα και από κάποιο ήδη έτοιμο σχέδιο – πατρόν. Ωστόσο αν θέλουμε εμείς να κατασκευάσουμε το πατρόν θα χρειαστούμε  το λευκό χαρτί Α4, το μολύβι και την σβηστήρα όπου θα σχεδιάσουμε και θα ολοκληρώσουμε το πρωτότυπο πατρόν.

Στην συνέχεια αφού ετοιμάσαμε το πατρόν πρέπει να ετοιμάσουμε και το πλαστικό για να μεταφέρουμε το προσχέδιο του πατρόν. Αρχίζουμε την ετοιμασία του πλαστικού τρίβοντας το απαλά και κυκλικά με σταθερή πίεση με το γυαλόχαρτο ώσπου πάρει μια γαλακτερή όψη. Στην συνέχεια τρίβουμε και την άλλη όψη του πλαστικού κατά τον ίδιο τρόπο.

Τώρα το επόμενο βήμα μας είναι να μεταφέρουμε το προσχέδιο του πατρόν. Τοποθετούμε λοιπόν το πατρόν κάτω από το πλαστικό και με ένα ανεξήτιλο μαύρο μαρκαδόρο μεταφέρουμε το σχέδιο του πατρόν στο πλαστικό. Προσοχή οι κινήσεις μας να είναι αποφασιστικές, σταθερές και με την ίδια πίεση στον μαρκαδόρο.

Όταν τελειώσουμε το περίγραμμα γυρίζουμε το πλαστικό από την άλλη πλευρά και με τους έγχρωμους ανεξήτιλους μαρκαδόρους χρωματίζουμε την φιγούρα γεμίζοντας τα εσωτερικά τμήματα του τελικού σχεδίου.

Το επόμενο βήμα μας είναι να κόψουμε τα τμήματα της φιγούρας με το ψαλίδι ακολουθώντας την εξωτερική μαύρη γραμμή του περιγράμματος κόβοντας σταθερά και με υπομονή.

Αφού έχουμε κόψει όλα τα τμήματα της φιγούρας τότε πάμε και στο τελευταίο στάδιο που είναι η συναρμολόγησή της.
Το σημαντικότερο στάδιο σε αυτή την φάση είναι να ζυγίσουμε τα σημεία που θα γίνουν οι ενώσεις καθώς αυτό θα καθορίσει και την σωστή ή λάθος κίνηση της φιγούρας με συνέπεια να δείχνει όμορφη ή όχι η φιγούρα.
Σημαδεύουμε λοιπόν τα σημεία που πρέπει να τρυπήσουμε τα κομμάτια της φιγούρας για να γίνουν οι ενώσεις.

Στην συνέχεια με τον διακορευτή κάνουμε τις τρύπες.

Αφού έχουμε τελειώσει με το τρύπημα το τελευταίο πλέον βήμα μας είναι να ενώσουμε τα κομμάτια με τους μεταλλικούς συνδετήρες που θα σφίξουμε με την πένσα.

Το αποτέλεσμα που καταφέραμε είναι η τελική μορφή της φιγούρας μας κατασκευασμένης από πλαστικό που εάν έχουμε εφαρμόσει σωστά όλα τα παραπάνω θα έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου